Code Lyoko Wiki
Advertisement

Ľuèlh de XANA.

Un programa super perilhós, coma un virus capable de controtlar ľelectricitat. E activa de tors sus Lyoko per accedir al vòstre mond.
Aelita, en descrivent ľintelligéncia artificiala dolenta dins ľepisòdi “XANA se desvelha, part 2”.

XANA es lo dolent de Lyoko, que possedís quina persona que siá, invoca los sieus monstres e pòt causar virus sus Lyoko.

Informacion

XANA es un virus multiple que pòt controtlar ľelectricitat e ensaja crear una armada de robòts e aranhas ciberneticas per asservir tota ľumanitat e destruir los sieus cinc adversaris principals: Ulrich, Yumi, Odd, Aelita e Jeremie, que son ľequipa dels Guerrièrs de Lyoko. Per atacar lo mond real, activa tors sus Lyoko, en permetent crear un espèctre o un clòn polimòrf per possedir quicòm o quauquarrés e per atacar lo mond real. La color de ľaureòla de la tor càmbia de la color blava (neutrala) a la roja quand ľactiva XANA, en comparason a la color verda (quand una tor es activada per Jeremie), o a la blanca (quand una tor es activada per Franz Hopper). A comptar del començament de la sason 3, la color neutrala es pas blava, mas blanca. Tot associat a XANA, en comprenent las causas o las gents possedidas per el, los sieus monstres, e los divèrses programas sul superordinator, exibís lo sieu simbòl, ľuèlh de XANA.

Los atacs de XANA se participan en una manifestacion en una varietat de manièras, mas començan totjorn coma de fantaumas o ďespèctres. Las fantaumas apareisson coma nívols de fum negre que viatjan per ľelectricitat. Pòdon prene contraròtle de gaireben quin tipe que siá de dispositiu electronic o ďobjècte inanimat, de còps quitament ďèssers vius. Amassa amb la capacitat de controtlar la majoritat de las causas, las fantaumas semblan poder configurar de nòu la matèria en lo nivèl subatomic, en permetent que XANA adapte los objèctes per quina intencion que siá qu’aja de besonh.

Quand XANA a de gents possedidas, las siás capacitats fisicas aumentan a nivèls subreumans, e ganhan la capacitat de manipular ľelectricitat per las divèrsas intencions ofensivas e defensivas que vàrian entre los utilizaires. XANA crèa de monstres sus Lyoko per defendre las tors qu’activa. E mai se los monstres mancan generalament en aquel dever, quitament la siá fauta es, de còps, avantatjosa. Los atacs de XANA tendon a estrossejar las vidas dels abitants de la vila, per aquò Jeremie emplega sovent lo superordinator per viatjar enrè dins lo temps (amb un programa nomenat “Retorn al passat” o RAP) e desfar ľatac de XANA. Lo superordinator es un ordenador quantic, de sòrta que cada retorn al passat apond un qubit al superordinator, en doblant la siá energia. XANA emplega alavetz aquela energia addicionala per far los sieus atacs subsequents mai fòrts.

Monstres de XANA


Personatges de Còdi Lyoko
Jeremie BelpoisAelitaYumi IshiyamaOdd Della RobbiaUlrich SternWilliam DunbarXANAKiwiMai…
Advertisement